Blog

IDE JAR A TRENDY PLÉD PRICHÁDZA KU SLOVU.

Dnes som poobede vyšla na terasu, bol nádherný deň. Mačky sa vyhrievali na slniečku, ja som pila kávu a „v lufte“ som zacítila jar. Moje najmilšie obdobie v roku, kedy konečne môžem zhodiť kabát a hodiť na seba niečo ľahké. Niečo, čo si dám na seba, keď mi je zima: vlnený pléd / štólu / pašmínu. Vždy mám na zadnom sedadle položenú moju vlnenú štólu, ktorú si môžem obliecť, keď sa ochladí. Praktické a spoľahlivé riešenie.

Klasický pléd / štóla / pašmína je v podstate tenký veľký šál, ktorý je vyrobený z vlny. Ovčia vlna mu prepožičiava príjemné vlastnosti. Moderné plédy z mojej dielne však obsahujú okrem klasickej ovčej vlny aj iné vlákna: hodváb, ťaviu srsť, vlnu z jaka, alpaku, kašmír, mohér, ananásové vlákna, ľan, ramie, či bambus.

V mojej dielni plstím rôzne plédy, v podstate celoročné. Sú ľahučké a pritom teplé, majú rozmer cca 210 x 70 cm. A ako sa plédy nosia? Je to veľmi praktický doplnok oblečenia. Štýlové ženy ho nosia cez plecia: k šatom, ku kostýmom cez sako, cez kabát v zime, cez bundu, k rifliam, k spoločenským šatám ...Môžete sa s ním vyhrať do sýtosti: zamotať, omotať, zachumlať sa doňho, nechať ho ležérne na pleciach, previazať ho v páse opaskom. 

 

Chcete byť aj vy štýlová a trendy? Inšpirujte sa na www.felteco.com.

Share:

Napíšte komentár