Blog

MERINO VLNA PROTI POTENIU A ZÁPACHU

Je to možné? Existuje materiál, ktoré ani po celodennom nosení nepáchne za potom? Áno, je to oblečenie z merino vlny. Merino vlna patrí k najlepším a najcenenejším vlnám na celom svete. Toto plemeno oviec má hustú, rovnako dlhú srsť. Merino vlna je kučeravá, jemná, ľahučká a veľmi elastická. A čo je asi najdôležitejšia vlastnosť – vôbec neškriabe! To sú všetko charakteristiky, ktoré merino vlnu predurčujú byť perfektným materiálom na oblečenie a doplnky.

Ak by sme porovnali ovčiu vlnu s bavlnou, našli by sme výrazné rozdiely:

BAVLNA

VLNA

Bavlnené vlákno úplne nasiakne vodu a nepríjemne sa lepí na telo

Vlnené vlákno je schopné prepúšťať vlhkosť asi 1/3 svojej hmotnosti, ale jeho vonkajší obal vodu odpudzuje: preto sa pulóver, ktorý už nasal vlhkosť, zdá byť ešte príjemne suchý.

Bavlna sa rýchlo zašpiní a nie vždy je jednoduché ju vyčistiť.

Ani tekutá špina sa nedrží na vlnenom vlákne, iba sa na ňom prilepí a tam zaschne. Preto je možné špinu odstrániť vykefovaním a vyprášením.

 

Mnohí ľudia majú vážny problém: potiace sa nohy. Pre mnohých je to nepríjemná téma, o ktorej neradi hovoria. Nie je pre nich jednoduché si nájsť topánky, v ktorých sa im nohy nepotia. Ale doma tento problém nemusia riešiť, keď si zadovážia kvalitné plstené papuče z vlny. Plsť je materiál, ktorý dýcha. Udržiava teplo, keď je zima a ochladzuje, keď je teplo. Spoľahlivo izoluje a odvádza vlhkosť. Vyskúšajte!

Share:

Napíšte komentár